Aukioloajat tänään

Avoinna
Lounas Lounas 10.30-17
DeliSalad 10.30-15, aamupala B8-linjassa 7.45-9.15
Veggie/Vegan 10.30-17
CampusGrill 10.30-15
Campus Cafe 8-16
Deli Cafe 8-17
Campus Shop 10-14

Tiedotteet

9.1.2023

Tiedote take away pakkauksista

Opiskelija-aterioiden take away pakkauksista voi tarvittaessa periä erillisen maksun (Kelan tiedote 3.1.2023 )

Kelalle on tullut useita kysymyksiä siitä, voidaanko korkeakouluopiskelijoille mukaan myytävien aterioiden pakkauksista periä erillinen maksu, koska pakkausmateriaalien kustannukset ovat nousseet.
Kela on pyytänyt asiaan kannanottoa opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Kela on saanut asiaan vastauksen 3.1.2023. Vastauksen perusteella pakkauksesta voidaan tarvittaessa periä opiskelijalta käypä hinta.

Esimerkki
Ateriatuetun opiskelija-aterian hinnaksi on ilmoitettu hinnastossa 2,95 euroa. Korkeakouluopiskelija ostaa aterian mukaansa ja maksaa ateriatuetusta ateriasta 2,95 euroa (alv. 14 %). Lisäksi hän maksaa ateriasta pakkausmateriaalin kustannuksen, joka näkyy kuitilla erikseen. Pakkausmateriaalista perittävä erillinen maksu ei saa sisältyä ateriatuetun aterian hintaan.


Jos pakkauksesta peritään erillinen maksu, siitä on hyvä tiedottaa ravintolassa riittävän näkyvästi, ettei asia tule opiskelijalle kassalla yllätyksenä. Pakkauksesta ei tarvitse periä opiskelijalta erillistä maksua. Ravintola voi päättää itse, periikö se pakkauksesta erillisen maksun vai ei.
Kela on ottanut yhteyttä myös Ruokaviraston ruoan hygienian asiakaspalveluun ja tiedustellut, voivatko asiakkaat halutessaan ottaa take away annoksia omiin astioihin. Saadun vastauksen mukaan ruoan ottaminen omiin puhtaisiin astioihin on mahdollista, kunhan se ei aiheuta hygieniariskiä tai muutakaan haittaa elintarviketoiminnalle. Merkitys korostuu erityisesti tilanteissa, joissa henkilökunta käsittelee asiakkaan rasiaa. Ravintolat päättävät itse, sallivatko he omien astioiden käytön. Kela ei ohjeista ravintoloita elintarvikehygieniaan liittyvissä kysymyksissä, joten jos ravintolassa mahdollistetaan omien astioiden käyttö, ohjeita asiaan liittyen voi kysyä osoitteesta ruokahygienia@ruokavirasto.fi.

Campusravita Oy:ssä rasian hinta on 0,50 e sis. alv 24 %.