Campusravitan arvoihin on kirjattu Kestävä kehitys jo pari vuosikymmentä sitten. Olemme ylpeästi vastuullinen työnantaja ja toimija. Jaamme samat vastuullisuusarvot sopimus- ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Kehitämme jatkuvasti palvelujamme ja tuotteitamme. Pysymme liikkeessä ja uusiudumme ajan hengessä, myös kestävämpään suuntaan. Ekologisuus, kierrätys ja ympäristöystävällisyys ohjaavat vahvasti tekemisiämme.
Sosiaalinen vastuu
Työnantajana haluamme luoda turvallisen ja viihtyisän työympäristön, jossa kaikki huomioidaan tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti. Noudatamme työehtosopimuksen edellyttämiä asetuksia ja lakeja. Yrityksellämme on pääosin pitkiä ja vakituisia työsuhteita, joka on palvelualalla poikkeuksellista nykyaikana. Tarjoamme työntekijöillemme laajennetun työterveyden ja kannustamme eri tavoin ja kannustimin huolehtimaan työkyvystä. Olemme aktiivinen toimija alan eri oppilaitosten kanssa ja olleet ehdokkaana mm. Pirkanmaan Vastuullinen työnantaja -kilpailussa.
Huomioimme toimintaympäristömme ja yhteisömme muut toimijat ja jäsenet ja tarkoituksemme on tuottaa osaltamme asiakkaillemme monipuolisella ja terveellisellä ravitsemuksella hyvinvointia. Valikoimasuunnittelun lähtökohtana toimivat ravitsemussuositukset, kotimaisuus, kasvipainotteisuus, luomutuotteiden mahdollistaminen ja hiilijalanjälki. Korkeakouluopiskelija on pääasiallinen asiakkaamme ja haluamme olla luomassa osaltamme hyvinvointia opiskeluarjessa jaksamiseen. Haluamme osallistaa asiakkaitamme valikoimasuunnittelussa ja keräämme palautettaa aktiivisesti monikanavaisesti.
Teemme yhteistyötä vastuullisesti toimivien yhteistyökumppaneiden kanssa. Tavarantoimittajakumppaniemme toiminnassa huomioimme tuotteiden eettisyyden, puhtauden, turvallisuuden, alkuperän ja logistiikkapäästöt. Myös henkilöstövuokraus-, ja siivousalan yhteistyökumppaneiltamme edellytämme kirjattua vastuullisuussuunnitelmaa.
Pyrimme toiminnassamme taloudellisuuteen tarkoituksena minimoida hävikkiä, energiaa ja jätteenkulutusta. Toimimme kaikkien lain ja säännösten mukaisesti ja toimintamme on avointa, läpinäkyvää ja reilua.
Vastuu ympäristöstä ja ekologisuus
Ravintolatoimijana otamme huomioon päivittäisessä toiminnassamme monta ympäristöön ja kestävään kehitykseen liittyvää seikkaa. Ruokavalikoimasuunnittelussa otetaan huomioon valmistuksen ekologisuus ja työvälineet, sekä mm. sähkön ja veden kulutus. Toimimme ympäristöystävällisissä ja moderneissa tuotantotiloissa, laitteemme ja järjestelmämme ovat kunnossa ja nykyaikaiset.
Ympäristöasioiden laadunhallintaa seuraamme Ekokompassin ja omavalvontamme avulla ja seuraamme mm päivittäistä hävikkiä (valmistus- ja asiakas-) reagoimalla määriin tulevassa valmistuksessa.
Käyttämämme pesu-ja puhdistusaineet ovat kotimaisia ja joutsenmerkittyjä (Kiilto Oy). Koulutamme henkilöstöämme säännöllisesti oikeaoppisiin tekniikoihin ja pesuaineiden käytön tehokkuuteen, sekä veden kulutukseen.
Ravitsemussuositukset ja valikoimasuunnittelu
Noudatamme sekä kansallista ja korkeakouluopiskelijoiden ravitsemissuositusta, joka määrittelee mm. suolan määrän ja rasvojen laadun. Haluamme osaltamme edistää kasvisruoan/vegaanisen ruoan menekkiä tarjoamalla päivittäin kokonaan kasvispainotteisia lounasvaihtoehtoja ja -juomia. Käytämme pääsääntöisesti vain suomalaista siipikarjaa ja sianlihaa ja kalamme ovat aina MSC -sertifioituja.
Tuotelinjauksessa pyrimme satokausiajattelumalliin, jolloin tarjolla on mm. kauden tuoreita kasviksia. Pyrimme myös suosimaan lähituottajia ja käytämmekin säännöllisesti joitakin. Keskitämme muut ostomme mahdollisimman pitkälle isolle tukkurille minimoiden logistiikkapäästöjä osaltamme. Laskemme tarkkaan ostomme, jotta varastonkiertomme on mahdollisimman tehokas.
Valmistamme mahdollisimman paljon itse puhtaista ja tuoreista raaka-aineista minimoiden prosessoituja valmisruokia ja epäeettisiä tuotteita. Leivomme itse omassa leipomossamme lounassämpylät, patongit ja muut leivät sekä kahviloiden vitriinituotteita. Tällä työllistämme ja vähennämme mm. logistiikan aiheuttamia päästöjä, emme käytä lisäaineita ja edistämme tuoreiden ja ei-prosessoitujen tuotteiden tarjoilun.
Kaikki tarjoilemamme kahvi on Reilu Kaupan kahvia ja valikoimissamme on aina 5-10 muuta Reilun Kaupan tuotetta. Lisäksi käyttämämme työtakit ovat Fair Trade -merkin mukaisia.
Kierrätys ja hävikki
Seuraamme päivittäin ruuan hävikkiä laskemalla ja suunnittelemalla huolellisesti valikoiman ja valmistusprosessin. Myymme ylijäänyttä ruokaa koko päivän. Olemme siirtyneet pääsääntöisesti kokonaan biohajoaviin kertakäyttöastioihin. Ruoan pakkausmateriaaleissa minimoimme muovin käytön emmekä siitä syystä pakkaa yksittäisiä tuotteita muoviin. Laitteemme ja tilamme ovat nykyaikaisia: huollamme ja pidämme niistä huolen pidentäen niiden elinikää.
Kierrätämme kaikki seuraavat pakkausmateriaalit:
- muovi (uudelleenkäyttö, mikäli mahdollista), kertakäyttöastiat, lasi, metalli, kartonki, paperi, biojäte, pesuaineet
Tavoitteemme vuodella 2025 on puolittaa ruokahävikkimme, pienentää varastonarvoa kolmanneksella, sekä 2026 puolet aterioistamme on ilmastoystävällisiä. Vuoteen 2030 mennessä kuljetuspäästötavoite 0% ja ilmastopäästöt -50 %. Kotimaisuusastetta on tavoitteenamme nostaa 10 % vuoteen 20265 mennessä