Ruokatuotanto

Noudatamme kansallista ja korkeakouluopiskelijoiden ravitsemissuositusta, joka määrittelee mm. suolan määrän ja rasvojen laadun. Haluamme osaltamme edistää kasvis- ja vegaanisen ruoan menekkiä tarjoamalla päivittäin kokonaan kasvispainotteisia lounasvaihtoehtoja ja -juomia. Käytämme vain suomalaista siipikarjaa ja sianlihaa ja kalamme ovat aina MSC -sertifioituja.

Tuotelinjauksessa pyrimme satokausiajattelumalliin, jolloin tarjolla on mm. kauden tuoreita kasviksia. Pyrimme myös suosimaan lähituottajia ja käytämmekin niitä säännöllisesti saatavuuden mukaan. Keskitämme muut ostomme mahdollisimman pitkälle isolle tukkurille minimoiden logistiikkapäästöjä osaltamme. Laskemme tarkkaan ostomme, jotta varastonkiertomme on mahdollisimman tehokas.

Valmistamme mahdollisimman paljon itse puhtaista ja tuoreista raaka-aineista minimoiden prosessoituja valmisruokia ja epäeettisiä tuotteita. Leivomme itse omassa leipomossamme lounassämpylät, patongit ja muut leivät sekä kahviloiden vitriinituotteita. Tällä työllistämme väkeä ja vähennämme mm. logistiikan aiheuttamia päästöjä, emme myöskään käytä lisäaineita ja edistämme tuoreiden ja ei-prosessoitujen tuotteiden tarjoilun.

Olemme saavuttaneet Luomua -ravintola sertifioinnin (TasteLuomu, luomuravintola.fi) ja olemme tällä hetkellä yhden tähden portaalla.

Kaikki tarjoilemamme kahvi on Reilu Kaupan ja valikoimissamme on aina 5-10 muuta Reilun Kaupan tuotetta. Lisäksi käyttämämme työtakit ovat Fair Trade -merkin mukaisia.

Sertifikaatit

Yhteistyökumppanit & Jäsenyydet